Bilgi Teknolojileri Kurumu röle frekanslarında 25 KHz olan bant genişliğini 12.5 KHz’ ye indirmiştir. Buna bağlı olarak telsiz cihazlarında band genişliği narrow dar bant olarak ayarlanmalıdır. Röle isimlendirilmesi de IARU’ ya uyumlu olacak şekilde değiştirilmiştir. Buna göre her frekans bandı için belirleyici bir harf tanımlanmış, harfin yanına sayılar ve rakamlar getirilmiştir.
Olağanüstü hallerde normal haberleşme için resmi makamlarca kullanılır, ancak bu makamlarla işbirliği içinde haberleşmenin idamesine yardımcı olmak suretiyle kullanılabilecektir. Uluslararası Amatör DX kullanımıdır.
Olağanüstü hallerde normal haberleşme için resmi makamlarca kullanılır, ancak bu makamlarla işbirliği içinde haberleşmenin idamesine yardımcı olmak suretiyle kullanılabilecektir. Uluslararası Amatör DX kullanımıdır.
Olağanüstü hallerde normal haberleşme için resmi makamlarca kullanılır, ancak bu makamlarla iş birliği içinde haberleşmenin idamesine yardımcı olmak suretiyle kullanılabilecektir. Eğitim ve özendirme amacı ile B sınıfı amatör telsizcilik belgesi sahibi olan telsizciler, kendi imalatları olan ve en fazla 5 W çıkış gücündeki bir cihaz ile HF bandında 7000-7100 kHz frekans bandında haberleşme yapabilecektir.
Olağanüstü hallerde normal haberleşme için resmi makamlarca kullanılır, ancak bu makamlarla iş birliği içinde haberleşmenin idamesine yardımcı olmak suretiyle kullanılabilecektir. Bu band Türkiye’de birinci öncelikle sabit hizmetlere ayrılmıştır, ancak olağanüstü hallerde 10100 kHz nokta frekansı resmi makamlarla işbirliği içinde olağanüstü hal telsiz haberleşmesinin idamesine yardımcı olmak amacıyla amatör telsiz istasyonları tarafından da kullanılabilecektir. Bu bandda yalnız mors kodu ve dijital modlarda haberleşme yapılabilecektir.
Olağanüstü hallerde normal haberleşme için resmi makamlarca kullanılır, ancak bu makamlarla iş birliği içinde haberleşmenin idamesine yardımcı olmak suretiyle kullanılabilecektir. Bu band amatör ve amatör uydu haberleşmesinde de kullanılabilecektir.
Türkiye’de öncelikle sabit hizmet istasyonları için uygun band temin edildiğinde amatör hizmeti için bu bandda birinci öncelikli tahsis edilebilecektir. Bu band amatör ve amatör uydu haberleşmesinde de kullanılabilecektir.
Olağanüstü hallerde normal haberleşme için resmi makamlarca kullanılır, ancak bu makamlarla iş birliği içinde haberleşmenin idamesine yardımcı olmak suretiyle kullanılabilecektir. Bu band amatör ve amatör uydu haberleşmesinde de kullanılabilecektir.
Türkiye’de öncelikle sabit hizmet istasyonları için uygun band temin edildiğinde amatör hizmeti için bu bandda birinci öncelikli tahsis edilebilecektir. Olağanüstü hallerde normal haberleşme için resmi makamlarca kullanılır, ancak bu makamlarla iş birliği içinde haberleşmenin idamesine yardımcı olmak suretiyle kullanılabilecektir. Bu band amatör ve amatör uydu haberleşmesinde de kullanılabilecektir.
Olağanüstü hallerde normal haberleşme için resmi makamlarca kullanılır, ancak bu makamlarla iş birliği içinde haberleşmenin idamesine yardımcı olmak suretiyle kullanılabilecektir. Bu band amatör ve amatör uydu haberleşmesinde de kullanılabilecektir. F3E ve G3E emisyon tipleri 28000–29500 kHz arasında kullanılmayacaktır. Eğitim ve özendirme amacı ile B sınıfı amatör telsizcilik belgesi sahibi olan telsizciler, kendi imalatları olan ve en fazla 5 W çıkış gücündeki bir cihaz ile HF bandında 28000-29700 MHz frekans bandında haberleşme yapabilecektir.
Olağanüstü hallerde normal haberleşme için resmi makamlarca kullanılır, ancak bu makamlarla işbirliği içinde haberleşmenin idamesine yardımcı olmak suretiyle kullanılabilecektir. Bu band amatör ve amatör uydu haberleşmesinde de kullanılabilecektir. Bu bandda amatör telsiz dernekleri tarafından kurulacak olan role cihazlarının azami çıkış gücü 25 W seviyesini geçemeyecektir. C Sınıfı amatör telsizciler tarafından 144-146 MHz frekans bandında verici çıkış gücü 5 W seviyesini geçmeyecek şekilde haberleşme yapılabilecektir. El telsizlerinin frekans modülasyon modunda azami 5 W verici çıkış gücünü geçemeyecektir. Dünya-Ay-Dünya haberleşmesinde de kullanılabilecektir.
Bu band amatör ve amatör uydu haberleşmesinde de kullanılabilecektir. El telsizlerinin frekans modülasyon modunda azami 5 W verici çıkış gücünü geçemeyecektir. Dünya-Ay-Dünya haberleşmesinde de kullanılabilecektir. C Sınıfı amatör telsizciler tarafından 430-440 MHz frekans bandında verici çıkış gücü 5 W seviyesini geçmeyecek şekilde haberleşme yapılabilecektir.
Bu band amatör ve amatör uydu haberleşmesinde de kullanılabilecektir. El telsizlerinin frekans modülasyon modunda azami 5 W verici çıkış gücünü geçemeyecektir. Dünya-Ay-Dünya haberleşmesinde de kullanılabilecektir.
Bu band amatör ve amatör uydu haberleşmesinde de kullanılabilecektir.
Emisyon Tipleri
Kısaltmalar
Bant Genişliği
Emisyon Çeşidi
A1A
100 Hz
Genlik modülasyonlu, çift kenar band, modüle edici alt taşıyıcı kullanmayan, sayısal bilgi ihtiva eden tek kanallı, açık-kapalı şeklinde anahtarlama sistemiyle çalışan ve kulakla alınabilen telgraf yayını.
A1B
100 Hz
Genlik modülasyonlu, çift kenar band, modüle edici alt taşıyıcı kullanmayan, sayısal bilgi ihtiva eden tek kanallı, otomatik telgraf yayını.
A2A
2.1 kHz
Genlik modülasyonlu, çift kenar band, modüle edici alt taşıyıcı kullanan sayısal bilgi ihtiva eden tek kanallı, açık – kapalı şeklinde anahtarlama sistemiyle çalışan, kulakla alınabilen telgraf yayını.
A2B
2.1 kHz
Genlik modülasyonlu, çift kenar band, modüle edici alt taşıyıcı kullanan, sayısal bilgi ihtiva eden, tek kanallı otomatik telgraf yayını.
A3C
3 kHz
Genlik modülasyonlu, çift kenar band, analog bilgi ihtiva eden tek kanallı faksimil.
A3F
10.5 MHz
Genlik modülasyonlu, çift kenar band, analog bilgi, ihtiva eden tek kanallı televizyon yayını.
C3F
7.25 MHz
Genlik modülasyonlu, artık yan band analog bilgi ihtiva eden tek kanallı televizyon yayını.
F1A
304 Hz
Frekans modülasyonlu, modüle edici alt taşıyıcı kullanmayan sayısal bilgi ihtiva eden tek kanallı, kulakla alınabilen telgraf yayını.
F1B
304 Hz
Frekans modülasyonlu, modüle edici alt taşıyıcı kullanmayan, sayısal bilgi ihtiva eden tek kanallı otomatik telgraf yayını.
F2A
1.42 kHz
Frekans modülasyonlu, modüle edici alt taşıyıcı kullanan, sayısal bilgi ihtiva eden tek kanallı, kulakla alınabilen telgraf yayını.
F2B
1.42 kHz
Frekans modülasyonlu, modüle edici alt taşıyıcı kullanan, sayısal bilgi ihtiva eden tek kanallı, otomatik telgraf yayını.
F3E
16 kHz
Frekans modülasyonlu, analog bilgi ihtiva eden tek kanallı telefon yayını. (29.7 MHz’in altındaki frekans bandlarında maksimum band genişliği 6 kHz’dir.)
F3F
6 MHz
Frekans modülasyonlu, analog bilgi ihtiva eden tek kanallı televizyon yayını.
G3E
16 kHz
Faz modülasyonlu, analog bilgi ihtiva eden tek kanallı telefon yayını. (29.7 MHz’in altındaki frekans bandlarında maksimum band genişliği 6 kHz’dir.)
H3E
3 kHz
Genlik modülasyonlu, tek kenar band, tam taşıyıcılı analog bilgi ihtiva eden tek kanallı telefon yayını.
J2A
134 Hz
Genlik modülasyonlu, tek kenar band, taşıyıcısı bastırılmış modüle edici alt taşıyıcı kullanan, sayısal bilgi ihtiva eden tek kanallı, kulakla alınabilen telgraf yayını.
J2B
134 Hz
Genlik modülasyonlu, tek kenar band, taşıyıcı bastırılmış, modüle edici alt taşıyıcı kullanan, sayısal bilgi ihtiva eden tek kanallı otomatik telgraf yayını.
J3C
3 kHz
Genlik modülasyonlu, tek kenar band, taşıyıcısı bastırılmış analog bilgi ihtiva eden, tek kanallı faksimil.
J3E
3 kHz
Genlik modülasyonlu, tek kenar band, taşıyıcısı bastırılmış analog bilgi ihtiva eden kanallı telefon yayını.
J3F
6 MHz
Genlik modülasyonlu, tek kenar band, taşıyıcısı bastırılmış analog bilgi ihtiva eden tek kanallı televizyon yayını.
R3E
3 kHz
Genlik modülasyonlu, tek kenar band, azaltılmış veya değişken seviyeli taşıyıcılı analog bilgi ihtiva eden tek kanallı telefon yayını.